Sunday, July 11, 2010

About

Tuan empunya blog ini ialah seorang insan biasa yang cuba mengenal erti kehidupan . Sangan obses terhadap kehidupan dirinya , cuba selami segala ketentuaan Allah S.W.T . Bernama Muhammad Amir Bin Tajudin . Anak kelahiran W.P. Kuala Lumpur namun menghabiskan zaman kanak-kanaknya di Sitiawan , Perak . Begitu jugak kehidupan awal remajanya disana .

Namun dia berhasrat untuk meneruskan usia remajanya dengan melanjutkan pelajaran di ibu kota Kuala Lumpur , tempat lahirnya .Kini Amir sedang menuntut disebuah institusi swasta yang agak dikenali iaitu University Kuala Lumpur . Belajar dalam bidang perkomputeran serta rangkaian . Komputer adalah salah satu jiwanya . Menganggap ianya suatu ciptaan yang sangat-sangat hebat kerana Allah mencipta akal serta otak untuk berfikir bagi mencipta nya sebuah computer dimana pencapaian jauh lebih maju dari seorang manusia . Allah Maha Besar . Pencipta seluruh Alam . Tidak disangsi lagi keagungan Allah S.W.T .

Anak lelaki sulung didalam keluarga , sering memegang tanggungjawab yang besar . Menjadi abang kepada 3 orang adik . Mempunyai seorang kakak yang cerdik serta pandai . Keluarga menetap di Port Dickson . Tempat persinggah yang baru buat Amir dimana sebelum ini tinggal di Sitiawan , Perak . Kini telah berpindah ke Port Dickson gara-gara ingin 'menukar angin' . Berhijrah itu perlu , supaya adanya perubahan . Seperti Rasulullah S.A.W berhijrah bagi menyebarkan agama Islam .

Serba sedikit tentang Amir , yang hanya blogger biasa dimana dia cuba untuk mencapai anjakan paradigma dalam hidupnya . ;)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Free Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design