Friday, October 1, 2010

Review | Acer Aspire 4741G

Amir buat review ini khas buat geng2 blogger kat luar tuh yang ada niat nak bli laptop baru . Boleh la , jadikan serba sedikit petunjuk sebelum beli laptop baru .

Kisah sebenarnya Acer Aspire 4741G ini Amir beli pada 30/09/2010 . Bila dapat tau aja elaun bulan 10 dah keluar terus cash out saving pergi beli laptop ini . Hehe . Acer Aspire 4741G ini terdapat beberapa spec . Tapi Amir balun yang high spec gaming . Sebab apa ? Sebab ia berbaloi bagi teknologi yang semakin laju meninggalkan realiti dunia . Yela , Amir amik spec ini sebab Amir nak pakai insyaallah sampai melanjutkan degree nanti . Paling tidak tak payah lah nak bli laptop lain demi memenuhi syarat pembelajaran Amir yang dalam bidan perkomputeran ini . Tambahan game latest-latest semua requirement high spec processor dan graphic card. Hehe . Kaki game macam ini lah .

Specification :

OS : Windows 7 Home Premium 64-bit
Processor : Intel Core i5-460M processor (2.53 GHz , 3MB L3 Cache)
LCD : 14.0" HD Acer CineCrystal LED LCD
Graphics : NVIDIA Geforce GT 420M Up to 1754MB TurboChace
Memory : 2GB DDR3 Memory
Storage : 640GB HDD
Optical Drive : DVD-Super Multi DL Drive
Card Reader : Multi-in-1 Card Reader
WLAN : Acer Nplify 802.11 b/g/n
Bluetooth : Bluetooth 3.0+HS
Webcam : 1.3 Megapixel Webcam
Battery : 6 Cell Li-ion Battery
HDMI : Yes
Warranty : 3 years

Setelah Amir selidik , Acer adalah pengeluar laptop yang paling murah dengan processor Intel Core ini . Rasanya kalau beli dell dengan spec macam ini mau RM3k+ . Tapi dengan Acer ini hanya RM2699 . Sangat-sangat berbaloi . Warranty 3 tahun? Lama kot ? Kalau brand lain semua standard 1 tahun warranty serta nak tambah warranty kene bayar lagi . Haish . Setakat ini Wiffy saye yang baru ini amat memuaskan hati . Malah dapat backpack yang comel kaler hitam . Hehe . Mari ikuti sesi photografi beliau ;)



4 comments:

Anonymous said...

bagus2.. cantikkkk...!!

Amir said...

best lappy ever bought by my own :D

Hafiz Sani said...

salam,bpe ribu ni?cam best je...hehe

Amir said...

@Hafiz Sani
Masa beli dulu RM2600 . Skarang dah murah . Dan Dengan harga tuh boleh beli laptop Prco i7 dah sekarang nie :(

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Free Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design