Monday, November 8, 2010

Liverpool Vs Chelsea ? Mak cik cari gaduh ? Apa sudah jadi ?

VS

Kihkih . Liverpool menang beb . 2 - 0 . F. Torres sumbat dua biji gol . Apehal tetibe pulak Amir sokong Liverpool nie kan ? Padahal fans Man United . Hehehe . Bukan apa , saja nak cerita pengalaman yang menyakitkan hati tengok bola . Pertama kali kot ? . Memang rasa tak puas hati sangat-sangat . Ada ke tengah Amir ngan geng syok layan bola . Ada sorang makcik nie tutup TV , selambe derk ? Padahal ada lagi 20 minit time play kot ? Grrrr . Kurang ajar gile kowt mak cik nie . Geram je rasenyer . Haaaa . Nie yang nak cerita nie .

Macam ni , mula-mula memang dah tau game tuh , tpi disebabkan perasaan ragu-ragu dengan game tuh , so takde niat nk tngk game awal-awal . Nak pergi tengok 2nd half je . Skali dengar sorakan yang power gile . Sampai Amir ngan geng2 terus check livescore . Sekali tengok F. Torres golkan!! . Apa lagi kelam kabut siap-siap nak pergi tengok lah . Halangan pertama dia , pergi satu lah kedai ni . Dah tutup pulak kata pelayan nyer . Alahai , apa lah salahnya nak tngk bola je pon . Minum air je pun . Pun susah , ini lah orang melayu berniaga macam nie . Pergi kedai kedua pula , skali padat macam ada kenduri daa . Tpi bagus , bangla tuh siap jemput duduk lagi walaupun kedai dia dah takda tempat . Last-last ada tempat duduk tapi kedudukan pulak lah tak syiok . Jauh dari kotak berwarna tuh . Hehehe . TV lah ;)

Pergi kedai seterusnya , pun sama jugak . Haishh . Betapa banyak rintangan betul nak tengok match malam ni . Akhirnya dah giveup , nak balik je hostel rase nya . Skali ada satu kedai ni , tak ramai orang . Lega . Terus lepak situ . Order minum . Layan punya layan . Dah 2nd half . Geng-geng lapar , pun order makan . Dah habis makan . Sambung tengok bola . Skali minit ke 70 . Makcik ni tutup speaker . Pelik jugak asal lah tutup kan ? Pastu , makcik tuh pun tekan-tekan butang volume sampai maximum. Rasa lega hati . Tapi makcik tuh skali tutup terus TV tuh ? Hadoi . Daring nye ini makcik?  Tercengang semua pelanggang yang ada ? Sakit hati kot ? Takda mulut ke nak cakap elok-elok ngan pelanggan yang dia betul-betul nak tutup kedai ? Memang lah kiteorang nampak dia dah kemas-kemas nak balik . Paling kurang pun , cakap lah dengan pelanggan elok-elok . Sebagai contoh ,
"Saya nak balik dah ni , kedai pun dah tutup . Mintak maaf ye ? "
Tak boleh ke ? Kita orang melayu , ada adat kan berbudi bahasa . Tambahan pelanggan pulak tuh . Memang menyirap geng-geng Amir . Lepas makcik tuh tutup je TV . Terus panggil geng-geng belah angkat bontot masing-masing . Grrrr . Memang menyirap . Memang kene sumpah cukup-cukup kedai tuh . Haaa . Rasakan kena sumpah gile-gile kedai uh . Ayie , geng Amir cakap ,
" What goes around , comes around "
Hahaha . Besok Amir ambil gambar kedai tuh . Kedai tu dekat Kg. Baru . Jalan Raja Alang . Marah punye pasal . Memang kene cukup-cukup kedai nie . So entri ni nak bagi peringatan kat pemilik kedai makan yang ada kat Malaysia ni . Treat lah pelanggan anda baik-baik . Sebab kalo layanan baik , servis bagus . Pelanggan takkan lari punya maaa . Bukan pakai modal pun , mulut manis sudah lah . Dah jadi macam ni ? Tak ke rugi je taukeh kedai tuh ? Free dapat review 'baik' punya dari Amir . Hahaha . So , tunggu  besok nyer update . upload gambar kedai . Chahahah . Rasakan .

Nota Kaki :
i - Kedai mamak lagi maju berbanding kedai melayu sebab ini lah , kalau korang nak tau . Servis mamak ade kelas .
ii - Kedai mamak lagi banyak cawangan sebab profit diorang semakin bertambah . Sbab ramai orang tengok bola kat kedai die .
ii - Kedai melayu macam Amir pergi ni ? Makin surut ler . Sebab siapa nak pergi kedai tuh lagi kalau dah tau layanan buruk kan ? haaaa . 

2 comments:

gadis said...

boooo liverpool !

Amir said...

@gadis
jgn nak booooo sngt la . cahahahha :P

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Free Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design