Monday, December 6, 2010

Percutian Di Perlis & Langkawi

Jam 12.30 tengah hari tadi tibanya Amir di Taiping . Warghhh ! Penat-penat , berjalan sakan cuti semester ni . Hehehe . Cuti semester kali ini Amir pergi Langkawi dengan 3 orang calssmate Amir . Hehe . Seronok  weyh . Jom ikuti perjalanan Amir dan kengkawan .

[ 30 November 2010 ]
Tepat jam 11.00 malam , Amir , Pika dan Eira menaiki bas Pluslinear ke Kangar Perlis . Perjalanan mengambil masa 5 jam . Hehe . Laju gila babeng itu bas . Haha . Setibanya di stesen bas Kangar pada jam 5.20 pagi , terus suruh Pika sms buah hati dia . Bagitau yang dah sampai Kangar( Buah hati Pika , ialah Dak Yan . Classmate Amir jugak . Hahahaha :D ) . Tak lama pastu , Dak Yan dengan Mama die sampai jemput kiteorang . Hehe . Terima Kasih ye Mak Cik , sebab jemput kiter orang pepagi bute .

[ 1 December 2010 ]
Disebabkan rumah Dak Yan dekat Perlis . So , kami menetap dekat rumah Yan sebelum berangkat ke Langkawi . Aktiviti hari itu , kami agak blur-blur . Sebab tak tau nak pergi jenjalan mane Perlis ni . Harap ada orang perlis saja dia pun bila tnya asyik ' Entah ' . Hahahha . Okeh , makan tengah hari , Mama Dak Yan bawa kite orang makan di Anjung Keli . Perghh . Memamg kene lah . Ikan segar-segar . Tak macam KL . Hehe . Macam lah Amir duduk Manjung dulu , kawasan senang dapat ikan-ikan segar . Dah Amir pun makin lama macam ' ikan segar ' gemuk-gemuk blake . Hahaha . Petang sikit , Dak Yan bawa kite orang pergi Padang Besar . Hehe . Seronok . Dapat beli beg besar satu . Haha . Thank you Dak Yan :P . Eyh lupe pulak , berjalan-jalan jugak dengan kawan Dak Yan , Syikin . Haa . Cute . Nasib baik lah dah de bf . Haha . Kalau tak dah kene ngorat :P . Lepas tuh Dak Yan bawak berjalan kat Kuala Perlis pulak , tepi laut . Layan . Haaa . Malam tuh kan , Mama Dak Yan bawak pergi makan kat Kuala Perlis . Restoran Citarasa Mona . Pergh . Mama Dak Yan dah lah order macam nak kenduri . Pastu kene habiskan . Serious . Kenyang gile! . Terima Kasih ya Mak Cik sebab bawak makan tempat best-best .





[ 2 December 2010 ]
Belum pergi Langkawi lagi , Hahah . Tunggu elaun MARA punye fasal sebab nak shopping macam makcik-makcik kat Langkawi . Haaa . So , hari ini lepak kat Perlis saja . Pergi The Store Kangar tengok apa ada. Ada Fish n Fish . Tau tak apa benda ? Kedai jual keropok lekor . chahahahahaha . Seronok betol . Ingatkan kedai western ke ape . Skali kedai jual keropok lekor daa . Hahahahha . Dah penat gelak kan kedai kerepok lekor tuh ,  Kite orang pergi main bowling! Yeay . Tapi disebabkan Amir takda mood . Main pon dah tak terel . Chaahahah :P . Pika main gila babeng professional . Macam nak hancur kan pin-pin tuh semua . Sampai sakit jari dia malam tuh . Haha . Rasa kan .

[ 3 December 2010 ]
Langkawi , yes . Here I come . Bertolak naik feri ke Langkawi jam 8.00 pagi . Perjalanan untuk sampai ke Langkawi dalam 45 minit sahaja . Setibanya kat Langkawi , pergi sarapan dulu . Ayah Dak Yan yang bawak kite orang jenjalan kat langkawi tuh . Mule-mule berjalan ke Pantai Chenang . Wah - Wah seronok betol lah . Dulu takda apa pun kat sana . Sekarang ni , meriah sakan! Chalet sepanjang pantai . Lepas ini kalau datang Langkawi lagi , boleh lah lepak Chenang! Yeay . Best . Best . Lepas tuh lepak , Kat Mahsuri pulak . Disebabkan si Ungku Pika kite nie tak pernah melancong ke Langkawi , kami pun semagnat lah lepak kat Mahsuri tuh . Hehehe . Lepas tuh , pergi Beras Terbakar . Tau tak ape tuh ? Haha . Kat Langkawi tuh ada tempat nama Beras Terbakar . Sekarang tempat tuh kemain lagi meriah , kedai makan dah banyak , kedai- kedai jualan pun dah banyak . Seronok lah kalau nak pergi . Lepas tuh Pantai Pasir Hitam . Telaga Tujuh. Haaa . Amir ngan Pika saja yang naik sampai telaga tuh . Yang dua orang lagi tuh naik separuh , pastu turun balik! Kelakar betol lah . Hahaha . Pastu Pekan Kuah . Wahhh . Banyak jugak lah berjalan-jalan . Tapi tak puas shopping lah . Huhuhu . Nanti bercadang nak pergi lagi . Yeyayyy! :P . Balik malam tuh , makan lagi sekali kat Kuala Perlis . Wahhh . Memang terbaik lagi sekali .





[ 4 December 2010 ]
Jam 1 petang , kami bertolak dari Kangar ke Kuala Lumpur . Okeh , pengalaman paling tak best naik Bas . Sumpah aku tak kan lupa muka pakcik driver bas tuh . Grrr . Memang aku takkan lupa lah pengalaman naik bas kali ini . Memamng tanak citer! Hahahha . Bye - bye . Jumpa lagi Perlis & Langkawi :)


PENGHARGAAN
Cik Qairiah dan Sekeluarga




Comel tak budak nie ? Wohahaha ;)

7 comments:

gadis said...

wek :)
n kenape gmbr aku xde dowh ?
grrrrrrr

=YuKi= said...

haha~ >.< amir perlis suck la ! ada TS dengan C-Mart ja ! by the way... kebanyakan ikan kat peris tuh dari siam ! huhu~ >///< pergi tak ajaq pun ! sampai perut ang yek ! mai la sini amir... nak jumpa ang... lama tak jumpa dah setahun kot !

Amir said...

@gadis

Hahah . Ada bnyk lagi gambar aku tak dapat lah! ko nye hp tak bluetooth pon kat aku ? :P

@yuki

Haha . perlis tak terima ko memang lah tak best . hahaha . jumpa aku ? nnt2 lah . hahahah :P

gadis said...

yuki : kurang ajar ye komen mcm tuh ! at least org perlis xde kurang ajar cm kau ! grrrrrrrrrrr

Amir said...

@gadis

hahaha . ape gadoh sini woi ? :P

gadis said...

aku syg negeri aku dowh !

Amir said...

@gadis

hahaha . oke2 ;)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Free Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design