Friday, February 4, 2011

Finally ;)


Syukur Alhamdulillah . Ade juga masa nak update blog . Idea datang tetibe . Hehe . Pengumuman . Saya ada awek baru dalam hidup . Weweit . Akhirnya , Amir berjaya memiliki sebuah smartphone . Dengki ah tengok kawan-kawan semua update status pakai BB , Iphone lah , Android lah . Hehe . Dengan kedengkian tersebut , Amir berjaya membeli Nokia C6 hasil titik peluh sendiri . Fuhh . Penat woi !

Bisnes Amir makin maju , hari demi hari . Ada sahaja permintaan . Tuh lah yang buat Amir memiliki phone baru . Bukan nak berlagak , nak riak , nak menunjuk . Tapi sebenarnya entri ini khas buat adik-adik Amir dan kakak Amir . Diorang bace blog Amir tau ? Hee . Sebabkan masing-masing dah besar-besar dan belajar jauh-jauh . Sorang Perak , sorang Penang . Dah Amir kat Kuala Lumpur . Lagi 2 orang yang kecik tuh je dekat Port Dickson . So , Amir bagitau dekat blog je lah . Kan senang diorang bace article abang diorang yang tak berapa best nie ;P

Amir nak diorang tau , nak memiliki sesuatu benda tuh bukan hanya harapkan mak ayah . Boleh aje kalau kita berusaha simpan duit sikit-sikit . Boleh aje nak beli apa yang kita impikan ? Betul tak geng ? Kan ? Kan ? Heee .

Dah lama Amir nak beli smartphone ni . Selepas beberapa bulan berfikir dan membuat perbandingan . Akhirnya C6 menambat hati . Tapi sayang , pada mulanya Amir berhasrat untuk memiliki C6 yan berwarna hitam . Tapi di sebabkan stock tiada . Dan bil telah pun dibuka . Amir bersyukur dengan rezeki Amir untuk memilik C6 yang berwarna putih . Dah lah bini Amir yang 1st pun warna putih . Hehe . Bini yang ketiga nie pun pilih putih gak . Hee . Peace ;)


Heee . Babe baru lagi ;)


P/S : Alang , Kak Chik , Adik . Kalau nak apa-apa or nak tepon macam angah nie , ke nak mp3 ke ? Nak PSP ke . Belajar lah menabung yer ? Jimat cermat duit belanje umi/ayah bagi . Boleh lah dapat beli ape yang korang nak . Tak nak beli ape-ape pun menabung jugak . Nanti nak masuk Universiti nak kene pakai duit bnyk . Paham tak ? Heee .

4 comments:

Anonymous said...

wah!!angah maju...

Amir said...

@Anonymous
Siapakah anda ? HAHAHHA ;)

ayuazami said...

untunglah dapat C6. jealous jealous :(

Amir said...

@ayuazami
Amir kalau nk tunggu dapat free . memang entah bile . so beli untuk diri sendiri lah kalau nak ape2 :P

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Free Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design