Sunday, December 26, 2010

Percutian Bersama Sepupu Yang " Gila -Gila "

Baru sekejap tadi keluarga Pak Cik Amir dan keluarga beliau berangkat pulang ke Kuala Lumpur dari Teluk Kemang , PD . Amir dapat idea nak kongsi pengalaman bercuti dengan sepupu-sepupu Amir yang memang boleh riuh satu rumah mereka kerjakan . Hehe . Tapi takpa , diorang kiut-kiut . Grrr . Haha .

25 . 12 . 2010 - [ 1.00 PM ]

Ketibaan kanak-kanak riang , ke rumah Amir . Haha . Seyes lah . Mereka memang riang! Yeay . Mereka sampai agak lewat kerana semasa perjalanan dari Port Dickson ke Teluk Kemang terdapat kemalangan kereta . Tambahan pula kalau musim cuti sekolah memang akan ramai orang lah Teluk Kemang ni . Pusat percutian , biasa lah . Macam Amir tinggal di Lumut dulu lah . Sama sahaja keadaanya . Tak lari , cuti sekolah mesti akan ramai orang . Haha . 

Macam biasa lah kalau tetamu sampai rumah tengah hari . Memang Umi Amir akan saji dengan lunch . Yeay ! Mereka lunch dengan gembiranya . Tambah-tambah adik Amir yang paling kecil sekali , Muhammad Hadi jumpa geng dia . Pergh . Makan pun laju-laju diorang nie . Tau tak sebab apa ? Haha . Tunggu .


Ini lah sebabnya , komputer! Mereka adalah bakal jurutera . Meminati komputer macam Amir juga . Haha . Geng! 

Lepas rehat-rehat , tiba waktu Asar . Terus mereka kelam kabut siap-siap . Ajak pergi Kedai Bundel Pakaian . Haaa . Sbab hari tuh diorang geram tengok sweater adik Amir yang comel , jeans yang Amir rembat kewl! Haha . Sebab tuh lah Mak Cik Amir teruja sangat nak pergi . Nak shopping dengan anak-anak baju baru . Ngeee . Macam-macam gelagat lah diorang nie tau . Serious seronok tau ! Tapi sayang lah , kakak Amir tiada join sekali . Sebab dia ada di Kampung jaga opah dan tokyah tercinta saya . Haha . Sian lah kat kau Young! Jom tengok gelagat mereka dapat baju baru .


Sofea dan ibunya! Dia cute lah! Satu-satunya heroin dalam keluarga pakcik saya . Lain? HEROS! Geng saye oke . Haha .


Photogenik atau Photosyntesis . Haha . Solihin .


Potrait ? Haish . Photographer tak bertauliah tol tangkap gambar cam ne lah nie . Hahaha . 


Big Brother ? Rabani Geng! . Haha . 


Nampak tak kelincahan mereka ? Boleh jadi model kereta . Sempat lagi ? Haha .


Bila geng bersatu kembali . Dunia ini , MEREKA yang PUNYA! Haha . Gila kamera lah budak-budak nie !


Hadi , Hakimi , Solihin . Sumpah picture yang paling cute mereka posing . Hahaha !


"Angah Besar , Pia ada topi baru! Yeay! "
Sofea , ouh . Kau comel lah ! Sayang die !


WTFish ? What is this ? . Okies . This is my new hoodies , RM5. Tak percaya ? Pergi lah tanya dekat Baden Baden Bundle .

Sepatutnya rancangan malam ialah bersantai ditepi pantai sambil menikmati BBQ . Tapi disebabkan masing-masing penat bershopping . Dibatalkan dan ditanggungkan besok pulak . Haa . Besok? Bermakna dah berlangsung hari ni! Jom . Checkidawt . 

26 . 12 . 2010 - [ 8.40 AM ]

Bertolak ke Blue Lagoon .Yeay! Yeay! . Mandi laut lah ! Fuh , dah hampir 1 tahun setengah Amir tak mandi laut nie . Sejak-sejak pergi belajar sebagai anak rantauan . Haha . Poyo . Saje inteprem diri sekejap . Biar lah . Blog aku . Haha . Agak kurang ajar kat situ . Haha .

Setibanya ditempat kejadian . Ops , orang yang berada di pantai , WTFish ? Ramai gila ? Ada konsert atau parti liar ? Ops . Pesta air ? Hahaha . Tidak mengapa . Walaupun begitu , Blue Lagoon tuh luas lah , ramai orang boleh berpeleseran kat tepi pantai tuh . Bukan apa , Pakcik Amir dah perap ayam dan pari sedia untuk dibakar . Mana boleh lepas ! Pakcik Amir the best chef tau ? Ingat laki-laki tak pandai masak ke ? Amir pun pandai . Haa . Jangan jeles . 

Perkataan tidak boleh gambarkan kebahagian kami dipantai . Mari Checkidawt aksi panas kami di tepi pantai .


Semua tak keruan , takda port ? Hahaha .


Akhirnya , skills memasang kemas kini diperguna kembali .


Yeay , khemah dah siap . Sarapan dulu! Pia comel!


Satu lagi khemas rosak , Siot tol . Menguji kepakaran betul nih . Hee .


Pakcik dan Makcik Amir , belakang ? Lu sebok lah der! :P


Menunggu untuk selesai makan dan terjun ke laut!


Hensem ke ? Muhammad Hadi , Oh my little brother .


Model bola ? Atau ? Haha . Poyo lah kaw alang! 


Tengok , betapa gila kamera lah budak nie .


Kami Geng! :)


" Senyum "


" Pia pun nak mandi laut! Nak ! Nak ! "


Haa, Kayaking .Seronok . Menguji kembali ilmu Amir dalam berkayak . Hehe . Berkat selalu pergi kem masa sekolah rendah dan menengah dulu .


" Nak lagi! Lagi! Besh lah! "


Chef kami . Dia hebat! 


Inteprem kaki sape nie wei ?


Okeh , mata Amir terpejam . Sumpah buruk giler .


Dah-dah , penat lah . Surrender . Makan Ayam!


Belagak je nie , bukan Amir yang bakar pun . Heee . 


Beliau lah chef yang sebenar!


" Tanam Pia , Tanam! "


Hah , Ambik kaw . Kan dah kene tanam . Haha .


Kami pengapit Pia , Senyum! 


Wei-wei , sudah lah wei . Ape ni? Nak keluar . Bluerkk . 


Okeh , seyes sejuk . Haha . Sian lah kat Pia kesejukan! 


" Woi , lapor ler "


Hahaha . Seyes aksi paling seksi . Adik saya ni tak suka saya cium dia . Then Saya nak jilat lah dia! Haha .


Okeh , memang penat bergembira dengan diorang nie . Tak berenti Amir gelak gelagat budak-budak nie . Bergembira lah sebelum sekolah nak start nie wahai adik-adik aku . Haha . Tamat cuti sekolah sudah . Tak lama dah . Nasib lah korang! Buku-buku , latihan . kerja sekolah . Yes .Padan muka . Hahha . 

8 comments:

NaNa^^ said...

hahaha..mnympah lah !!siyes tersgt lah jeles !!haha

Amir said...

@NaNa^^

Haha . Yunk jeles ! Bluerkkk :D

gege fatehah said...

@Amir

pergh..sumpah jeles..siot jew!!
arghh..rindu dik pia la..bawak dye balik kpg jap!

Amir said...

@gege fatehah
Haha . tak dapat . Nasib lah . HAHAHAHHA :)

gege fatehah said...

@Amir
x per2..masih ada peluang lepas nie..pangkor plak..la ramai2..ada bran x?hahaha

Amir said...

@gege fatehah
gua on je . Hahah .

Yasmin yusof said...

aq dgr mcm de org ckp psl pgkor..pe lg??jom r!

Amir said...

@Yasmin yusof

Jom! takde masalah :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Free Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design