Tuesday, November 16, 2010

Berblogging Bisnes Makin Maju ?

Ramai antara blogger kat Malaysia menggunakan blog sebagai pusat mereka berniaga . Antaranya joegrimjow dengan produk HerbaLife , ada lagi . Iaitu umi saya , menjual pelbagai barangan secara online . Dan juga diri Amir dengan menjual produk dalam bidang IT(promote diri sendiri , hehehe ) . Klik sini . Banyak lagi sebenarnya , just Amir tak sempat nak follow semua . Banyak sangat ibarat pepatah 'bagai cendawan yang tumbuh selepas hujan' . Sekarang ini dunia teknologi . Semuanya mudah di hujung jari . Tak percaya ? beli kereta pun online sekarang tau ? Tak percaya ? klik sini tengok awek jual kereta secara online .

Haaa . Kalau tak percaya juga . Tak tau ler . Hehehe . Buktinya , apa yang terjadi pada diri Amir sendiri pun ada . Bisnes Amir semakin berkembang setelah Amir mencipta satu blog khas buat barangan yang Amir jual . Selama 1 bulan blog itu baru diusahakan . Makin ramai yang telefon nak beli . Hehehe . Ada yang beli berkali-kali pun ada . Amir mula berfikir , 'Buat apa ada internet , ada barang nak jual , tapi tak cuba gunakan teknologi ?' Hehehe . Amir terfikir macam tuh lah baru berusaha nak berjinak-jinak dalam perniagaan online ini . Selama ini hanya jual pada kenalan-kenalan sahaja .

Alhamdulillah , perniagaan makin besh . Boleh lah tampung perbelanjaan hidup kat kota raya Kuala Lumpur ini . Yang dimana serba serbinya mahal . Entri ini hanya nak cuba membuka minda para blogger yang baru(hehehe , Amir pun bukan blogger hebat mana pun) . Untuk mengajak mereka meningkatkan lagi taraf ekonomi Malaysia dengan menjalankan perniagaan . Peluang untuk mendapat perniagaan online yang teguh bukan lah senang . Produk kena lah berkualiti serta layanan dari penjual jugak penting tau . Haha . Nak lihat keuntungan Amir dalam masa 1 bulan ?


NOTA KAKI : Keuntungan bulan 11 yang baru setengah bulan berlangsung . Sudah mencecah RM 4++ . Hehe . Belum habis bulan 11 lagi nie . Keuntungan bulan 10 yang lepas paling masyuk . RM1k+  . HEHEEHEH :D

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Free Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design