Monday, November 15, 2010

Review | Acer Aspire 4741G - Part 2

Ini adalah review kedua buat entri ini . Sudah pun genap 1 bulan Amir menggunakan laptop Acer 4741G ini . Performance buat masa sekarang Amir berpuas hati . Namum , bagi Amir laptop ini masih mempunyai kekurangan . Apa dia ? Ya , speaker dia tak best lah . Ye la , speaker biasa . Tak macam siri yang lain . Dimana speakernya adalah Dolby Surround . Hehe . Speaker tak kisah sangat lah bagi Amir . Sebab Amir sudah ada external speaker jenama Edifier . Hehehe . Boleh buat disko kalau pasang max .

Okeh . Setakat ini . Laptop ini telah pun dipasangkan macam-macam jenis software dan game . Hehehe . Game itu WAJIB . Hahaha . Mari lihat aplikasi yang telah dipasang pada laptop ini .

Adobe Photoshop CS4 - 
Smooth je . Hehe . Tak payah nak tunggu lama . Double click sahaja dah open . Ngee.
Counter-Strikes Online - 
Berjalan lancar tanpa sebarang masalah .
Counter-Strikes 1.6 - 
Sangat berpuas hati .
Sniper - 
Dijalankan dengan high-end grafik . Masih berjalan lancar beb! Hehe .
Star Craft II : Wing of Liberty -
Game yang high-end grafik . Juga berjalan dengan lancar . Main pun tidak ada lagging .
BattleField : Bad Company 2 -
Dah habiskan game ini . Tiada masalah . Berjalan dengan lancar .
Call of Duty : Black Ops - 
Baru install 2 hari , juga masih berjalan dengan lancar . Hehe .Sedang cuba menghabiskan dalam masa beberapa hari lagi .
PES 2011 -
Jarang-jarang main , sebab tak power . Computer lagi hebat . Hahah . Tapi tiada masalah untuk menjalankan game ini bersama-sama palikasi yang lain .

Haa . Itu antara aplikasi yang telah dipasang pada Miss Acer Amir ni . Tapi kebanyakannya game lah. Sebab Amir nak tengok kemampuan graphic card dia . Terbukti NVIDIA masih mantap . Heee . Multitasking jugak setakat ini masih dikemampuan yang memberangsangkan . Masih bekerja secara normal . Apa-apa pun laptop ini best . Heee :D


NOTA KAKI : Paparan desktop Amir yang terkini . Hehehe :D

4 comments:

miey2_fyra said...

macam mana nk buat ikon tu kat atas?mcm mac pulak...lama dh nak buat, tapi xtahu cmne...

Admin said...

@miey2_fyra

Itu gune rocket dock launcher ;)

miey2_fyra said...

ada link tak?nak...tp, xde effect ape2 ke kat appliction laptop? =)

Admin said...

@miey2_fyra

Try pergi kat website die . ade link http://rocketdock.com/

Hermm . ADe la sikit kalau laptop low end spec maybe startup akan lmbt sikit . Kene pki pada laptop yg RAM die saiz 2gb ke atas bru sesuai ;)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Free Joomla TemplatesFree Blogger TemplatesFree Website TemplatesFreethemes4all.comFree CSS TemplatesFree Wordpress ThemesFree Wordpress Themes TemplatesFree CSS Templates dreamweaverSEO Design